Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Perfektionsrelaterade tonårsföräldrar!


Perfektion,
Silikon
idolikon
modeikon.


Ni vill jag ska vara allt,
lat, det är alla ungdomar
dum i huvudet.
- Ja det är jag det.

Så jag flyr,
flyr,
flyr
sätter mig
på raketen
och vi
flyger,
flyger
ser perfektioniserade modeller
krossas med stenar som faller.

Jag ser stora feta röda skyltar
med P E R F E K T I O N skrivet
svarta bokstäver.

- Jag tänker, aldrig
kan jag vara det,
perfekt har jag
varit hela livet,
en idolikon för
många barn
jag lärt simma.
(Ändå ingen uppmuntran
inte en kommentar om
starkhet. Bara tomma ord
om hur dumma i huvudet unga är).

Men aldrig en perfekt
modeikon har jag varit.

Rock sprider ut sig bland
rymdens vita
gator och jag blir varm,
alldeles varm, det luktar du,
det känns som du
famnar mig och
jag ler.

När jag
kommer på att
känslor och gråt
inte är något bra.
Sätter jag lock på
känslorna.

Flyger vidare
ser london,
med cigarettrök
och askfat
Jag ser dig,
du är så vacker
med dina varma
känslor och dina
mjuka kramar,
inget höjer min
puls såsom dina
kramar.

Orden stannar som en bil
bromsar in vid ett stoppljus
när jag hör kents låt skisser för
sommaren.

Raketen tar mina tankar vidare
till frankrike, paris, italien,
allt det vackra och mitt
hjärta glöder bara lite
raketen börjar få slut
på bränsle, vänder hem
till kalla Sverige där de
som gråter är svaga.


Och jag står till slut ensam med huvudet i händerna
i det gröna gräset, tänker på dig, lyfter huvudet mot
molnen och viskar vagt:
"Se mig, se mig, hjälp mig. Jag ber att du ska se mig. "




Fri vers av RedCherry
Läst 391 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-04 20:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

RedCherry
RedCherry