Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En skönhetsupplevelse i skärgården



”Hör, Härlige och Store,
jag faller djupt på knä
och tackar ödmjukt, stilla,
för att jag Dig fått se.

Du är den vida rymden
och stjärnorna i den.
Du är det granna skimret
i aftonrodnaden.

Du är det stora havet,
dess vilda dån och skum.
Du är den röst, som viskar
i sommarvinden ljum.

Du är den bruna klippan
och måsen på dess krön.
Du är den tysta suckan
i andmors aftonbön.

Du är den vilda kampen
på holmen här invid.
Du är ock fågelsången
i lundens stilla frid.

Du är passionen heta
uti min arma kropp.
Du är mitt stackars hjärta,
dess suckan och dess hopp.

Med alla mina brister
jag vilar trygg i Dig.
Tack, Härlige och Store
att jag fått skåda Dig.”


Lennart Grandell

4.7.1949


(Lennart Grandell var general i finska armén men publicerade åtminstone två filosofiska böcker under signaturen Leo Novén.)




Fri vers av Aurelio
Läst 330 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-27 14:34



Bookmark and Share


    Maria Malm
Jag håller bara med nedan här. Den här fantastiska upplevelsen av skönhet och att vara en liten del av allt det stora.
2009-07-31

  mare VIP
Underbar !! sparar......
2009-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio