Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En poet som inte skriver poesi

Att skriva poesi utan att vara poet,
är som att vara präst utan att tro på gud.

Att skriva poesi utan att vara poet,
är som att skriva böcker utan att vara författare.

Att skriva poesi utan att vara poet,
är som att vara en poet och inte skriva poesi.

Att vara en poet och att skriva poesi,
är som att skriva böcker och inte vara författare.


Att skriva poesi utan att vara poet,
är som att spela trummor utan att vara trummis.

Att skriva poesi utan att vara poet,
är som att vara en vacker ros utan att blomma.

Att skriva poesi utan att vara poet,
är som att det faller regndroppar från himlen utan att det regnar.

DET GÅR INTE! (Eller?)




Fri vers av Vizzly
Läst 427 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-07-28 21:02



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Jag tänker att de största av alla poeter också var barn i början. Hmm, men nog behövs det förutom envishet, träning, klokskap, passion också en medfödd talang? Tack för ord som fick mig att fundera!
2009-12-27

    ej medlem längre
Jag anser mig inte vara poet, mer hobby. En poet regelbundet skriver och befinner sig i formulerings labyrinter dagarna i ända.
2009-08-19

    Vizzly
Okeey, det ligger något i det ni säger...
2009-07-31

  Larz Gustafsson VIP
Allt som Svenna skriver är givetvis den ultimata poesin. En massa personangrepp och insändare.
2009-07-28

  Larz Gustafsson VIP
Vem bryr sig? Det är väl bara att skriva.
2009-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Vizzly