Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anton vaktmästare


Anton vaktmästare
Jobbigt för en lat gubbe
Som helst sitter ”på huset”
Funkade bra, tills ”Lyssfallet”
Skaffade e ny husmor
Som tyckte att även vaktmästaren
Skulle jobba…..

Dessutom fick vaktmästaren fler uppgifter
Klippa gräs på Tängerskolan
1 mil bort
så han satte sej på gräsklipparen
körde en mil
MEN satt i dvala och körde nästan en mil till
I c:a 4 km hastighet…
Där kom han på…. Att han kört för långt
Hann knappt klippa innan det var kväll…

Han lämnade bilen och ”gräsklippade hem”
Jobbigt när man jobbar i skogen om nätterna
Och vill sova ”kommunalt” om dagarna
Slut på ljuvliga tider med nya husmor…
Och hennes medhjälpare ”skäggiga damen”
Minst lika ”argsint” mot en trött vaktmästare

Husfrun jagade honom källaren
Skrek ”Anton anton ANTON”
Och gick förbi en öppen dörr
Slängde igen den av ilska och se
Där i hörnet, där stod han…
Och han var nära en smäll där…
Stackars Anton fick lov att sluta på Lyssfallet
Och börja ta ner skog på ”heltid”





Fri vers av LassO
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-13 16:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO