Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att gifta sej rikt


Att gifta sej rikt
Är detsamma som att belåna sej själv
Att låta nån”ta en inteckning”

Det är bara ens ”fordringsägare”
Som är en annan
Och det kan vara bättre
Men också
Sämre…

Mycket sämre…


Den lycka som pengar ger
Tar den som ger pengarna
Tillbaka…

Frihet är inte pengar
Skuld är ”fri hets” många ggr
Och ingen kan köpa lyckan
För alla pengar

Frihet är att inte vara fattig
Och att inte vara beroende
Av nån…
Men att kunna ge
och få
i frivillighetens namn




Fri vers av LassO
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-04 13:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO