Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och likväl snurrar vi alla runt solen


Nihil novum sub solem

 

Vissa ord fastnar
andra tar ambulansen

en del snurrar för sig själva
rullar iväg över stock och sten
för att landa i en skålgrop
i offer till gudinnans väl

de kan stå på en plattform
längst bak på ett ånglok
och puttra förbi
lämna rökdofter efter

men de kan också
komma snabbt som en reptil
och hugga dig i halsen
eller
som en Anna Lind 

i magen

ord skall kanske inte förstås
varenda gång de uttalas

 

 




Fri vers av Lena Krantz VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-08-03 16:32



Bookmark and Share


  Bo_67
de sista två raderna....

de fastnar på nåt vis, inte obehagligt, men de fastnar...
2010-08-04

  Carola Zettergren
PRECIS!!!!
2009-08-09

    Felttip
härligt och hänsynslöst. bra slut.
2009-08-04

  noname_realmind
Snyggt och skarpt ordat!! *me like*
2009-08-03

  korpfjäder
just så! gillas mycket.
2009-08-03

  Gawain
Jubla så bra skrivet, så grymt. Titel och text i snygg symbios. Väldigt cool!
2009-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP