Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


(Foto Åke Nykvist)


Distans

 

distans
är läkedom

jag betraktar livet på distans
ett ögonblick ser jag  mitt liv
som en pjäs jag medverkar i
jag står ute i kulisserna 
märker att manusförfattaren kunde stryka min roll
pjäsen rullar ändå

min ovän må glädja sig
min fiende har andra fiender
min vän - är du?

distans
jag kupar min hand
fyller den med vatten ur floden
tomrummet som uppstar
är den saknad jag efterlämnar här

distans 
det som verkligen äger betydelse
syns bättre på avstand

jag tar ett steg närmare
men det är annorlunda
idag från igår

allt som verkligen behövs
är ett brinnande bål

 

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 289 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-02 13:01



Bookmark and Share


  Gunnar Norrman
Du skriver nästan skrämmande likt tankar, som jag själv går och bär på. Om jag inte har distans till mig själv, mina medmänniskor, och det som händer runt omkring mig, kan jag heller inte känna längtan efter återseende och hemkomst.

Att resa bort, längta hem, och sen komma hem till vänner, som jag saknat, det är livskvalitet!
2009-08-03

  Elaine.S VIP
Egentligen är ingen oumbärlig, fast många gör sitt bästa för att se till att vara så behövda som möjligt...även jag!! det finns något dubbelt i det där att vara behövd och där är distansen du skriver så väldigt nyttig...men bara för att pjäsen rullar utan en, så betyder det inte att man inte har sin plats, den har man, men så mycket bättre man skulle må om mn tog ett steg åt sidan lite oftare och betraktade allt utifrån...
2009-08-03

  Eva Langrath VIP
Välformulerad och tänkvärd text
2009-08-02

  Larz Gustafsson VIP
Brinnande bål...
Där skall man se till att man inte hamnar.
Det finns ett som aldrig slocknar.
Gud vill inte att någon skall hamna där.
2009-08-02

  Caprice! VIP
Här bevisas vilken skatt vi nordbor ändå äger..
Å, vad jag gillar dig, Måna! Du är så PÅ... ;-)
Välskrivet om nödvändigheten av att ibland få avstånd till sin vanliga verklighet. Kråmiga kramar!
2009-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger