Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upp till kamp


Upp till kamp emot kvalen
Sista striden det
För kommunsocialen
Till alla olycka bär

Upp till kamp mot kvalen
Med rugguggeldans
För de vidrigaste i dalen
Är socialtanternas krans

Upp till kamp mot de paranta
De som sägs veta bäst
Och nyexamina fjanta
Men är kommunens böldpest

Upp till kamp mot de klanta
De som inte vet nåt om livet alls
För de läst Freud, Kullberg och Skå
Så de är utan sans

”Såhär ’är det i relationen mellan mor
och son” eller ”såhär är det mellan
far och dotter”
HUR FAN vet dom det?

De som inte levt en femtedelsliv
Och de varit ”vuxna” i 2 år
Varav 1 i skola….
De sitter där med pennan som slagträ
Och försöker se ut som om de begriper
Men de fattar ingenting
Utom pennan… och knappt den

Men de har makt
”I kraft av sitt jävla jobb”
så ska de kunna bedöma ”vems fel”
”VI tar era barn, vi tar era barn”
är deras hotande mantra…

De skapar död pina och sorg
Det enda de kan
Döden, pinan och i vissa fall
Livslångt lidande
Plågoandar betalda av skattemedel
Fy fan uppriktigt sagt…

Upp till kamp emot kvalen
Sista striden det
För kommunsocialen
Till alla olycka bär




Fri vers av LassO
Läst 173 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-02 16:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO