Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det stora tågrånet


Det stora tågrånet
De 3 lunkentussarna liknade mest
Ville Vingåker med gäng från Hedeby
De skulle ”hem” till Säter
Från Hedemora
Och tog sig in i en vagn med lådor
När de inspekterade lådorna så upptäckte de
Att de fanns, skinnjackor, och pälsar där

Så de kom på en ”lysande idè”
”Vi kastar ut det och plockar upp det sen”
De tänkte inte på att de skulle kunna
Hämta det enkelt senare
Tåg spår och bilvägar följer inte varann
Så de åkte och sökte länge
Innan de fann ”sin last”
Långt från närmaste bilväg

Och då hade redan SJ:s förare
Rapporterat både om kartonger
Och de som gick längs spåret
Så när de kom fram till sin bil
Med första lasset
Stod farbror blå och väntade…
Ja så slutade ”det stora tågrånet”
Bland Säters mer ”påhittiga” små tjuvar…




Fri vers av LassO
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-10 01:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO