Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÅ när kyrkan var kyrklig


DÅ när kyrkan var kyrklig

DÅ när nykterhetsrörelsen var nykter

Och när absolut inte var en flaska
(en korkad flaska, om man så vill)

Då när stat var stat

Privat var privat


Kommunalt var till för människorna i densamma

OCH INTE för att dölja arbetslöshet
INTE för att minska % arbetslösa
Siffror i ett högt spel, siffror för några
Jobb för en del, livskvalitè för en del
Och inte ett spel för partipolitiker
OCH en födkrok för de utan skrupler
”pensionsjägarna”

DÅ VAR socialdemokrati
Både socialt…

Och

DEMOKRATISKT…


Men ”de var längesen de var så längesen”




Fri vers av LassO
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-10 01:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO