Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trana


Hans ben var långa
För långa
Å han kallades, Trana
Trana var speciell
En av de första i generationen
”Curlingbarn”

Eller kanske mer
”barn med curlingföräldrar”
Han var över 40 men mamma kom
Varje morgon och hängde upp hans sängkläder
På vädring…
(ja bäddade sen, naturligtvis)

Han talade om att han inte trodde att micrad mat
Var nyttig
Så hans mamma använde alltid kastruller
Han ringde om de var nåt innan han åkte
Ja så maten skulle vara lagom klar
Då han kom hem…

Och oftast var gräset klippt av pappa
”på hans gård”
Han bara sov där… åt alltid hemma
Nästan alltid
Kylskåpet fyllde mamma upp
Gården skottades av pappa om de snöade
Som sagt han hade nog de första
Curlingföräldrarna…

Men kvinnorna i hans liv
De som kom, gillade inte riktigt att
Alltid mamma gjorde allt
De ville inte göra samma sak
Om de ens fick..
Mammas pojke är alltid mammas pojke
Trana tyckte inte att, det var nåt att skämmas för
Trana levde oftast ensam, ”med mamma”…




Fri vers av LassO
Läst 134 gånger
Publicerad 2009-08-06 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO