Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grönsakernas party

Herr Rödbeta i landet
han är en stor charmör
Med töser vill han dansa
han gärna dem förför

Han dansa vill i natten
med söta fröken Gurka
Hon tackar inte nej
till en skön mazurka

När det är dags för vals
trivs Palsternacka bäst
Med fröken Isbergssallad
vill han nog dansa mest

I vinden vajar Gräslök
till frodig discodans
Och bästa vännen Purjo
vill gärna ha en chans

En tango tar Tomat
på växthusets golv
Han dansar med fru Lök
till klockan slår tolv

Fru Persilja är ärtig
men kanske lite blyg
Hon dansa med kålrot
men allra helst i smyg

Drottningen är Sparris
en wienervals hon får
Hon dansar så vackert
med Blomkål varje år

Herr Paprika är kung
och dansar inte alls
Han bryr sig inte alls
att hustrun tar en vals

På grönsakernas party
vill Plommon hälsa på
Om han är riktigt snäll
en foxtrott han kan få

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 1098 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-08-05 12:19



Bookmark and Share


  Piann VIP
Fantastiskt pary och dessutom nyttig :)
2014-04-12

  Magica VIP
Gulligt. :)
2014-04-11

  Maria T
Jättebra. Borde tonsättas
2014-04-10

  gunnnar nylund VIP
Den här är ju riktigt förföriskt rolig! Bravo!
2014-04-10

  walborg
En riktigt härlig fest detta - associerar till Lennart Helsing - Du borde skriva musik till och sjunga för barnen
2014-04-10

    Birgersdotter VIP
Härligt humoristisk text
2014-04-09

  Chawa VIP
Härligt party!! Vilken vitamininjektion!! Gott och nyttigt! Mums!
2014-04-09

  Eliza-69
Härlig o roligt party :)
2014-04-09

  Bo Himmelsbåge
En härligt rolig o underfundig text om grönsakernas liv o leverne...!

Bara måste sparas i min jordkällare!
2014-04-08

  louisegirl
Härlig!
2014-04-08

  mare VIP
Suverän
mycket bra
skrivet!

2014-04-08

    ej medlem längre
Lekfull och rolig text med påhittiga rim
2014-04-08

  lodjuret/seglare VIP
Naiv konst och barnslig humor. Bokmärkes självklart.
2014-04-08

  ResenärGenomLivet VIP
Riktigt läckert...med fantastiska rim...
2012-10-21

  Ilona _L
En Härlig hyllning!
2009-08-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO