Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vadan och varthän?

 


den eviga frågan vadan och varthän
har sitt logiska ursprung i färdriktningen

men vad händer med frågan om vi vänder oss om
och undrar istället - varifrån vi kom?




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 240 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-06 16:19



Bookmark and Share


    Tea Alex
Fantastiskt bra! Bara man inte tänker för mkt på vad som hände tidigare så...
2009-08-09

  Elaine.S VIP
ojoj, det här var bra!!!
2009-08-08

  Caprice! VIP
Då börjar vi släktforska! ;-)
Förlåt, det gick inte att motstå. Filosofen i mig är just nu mer av filosov.

Men för att nu försöka vara allvarlig en stund så skulle jag vilja svara med en uppmaning: läs Ulf Lagerholms dikt "Frökapseln är där den öppnas" (hoppas det blev rätt)! Den handlar en hel del om detta och är en av hans allra bästa. Kanske har du redan läst den. I så fall säger jag 'läs den en gång till, och en till och en till... Man hittar något nytt för varje gång man återvänder, så är det i alla fall för mig.

Ett mera känt svar, vetenskapligt: stjärnstoft. Det består vi alla av.

En annorlunda och tankeväckande dikt.
2009-08-06

  Lili Samuelsson VIP
det är då jag känner vingslagen från savannen, sedd genom en giraffs öga, längtan efter regn blir plötsligt påtagligt
det är också då jag känner universum verka genom min själ
kanske är det just det här, vilsna som gör att man inte alltid ser. klart
2009-08-06

  Björn Karlsson
Hönan eller ägget poesi,
djupa tankar i denna minimalism
2009-08-06

  walborg
Att se både framåt och bakåt gör oss kapabla att vara i nuet. Varmt tack!
2009-08-06

  Larz Gustafsson VIP
En mycket intressant och viktig fråga.
2009-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger