Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ort och fader


*
Själstuga heter
en ort i Hälsingland

ospeglad i älven

*
Mest hams och trams, sa fader A,
slog av teven, tog sina remedier.




Övriga genrer av Fredrik P. VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-08-07 09:06



Bookmark and Share


  Per Rydberg
Så fint att du fick med ortsnamnet Själstuga i en text, Fredrik.
Jag vill kommentera det: Enligt en sägen var det här som "Hälsinglands apostel" Staffan slogs ihjäl av Hälsinglands hedningar och namnet härrör från detta: Att bi själad= ihjälslagen.
2009-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP