Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gubbsjuka



Låt mig vila ut i dina armar
och få sträcka ut mig i din famn
för att få bara slappna av
från livets stressande förintelse
av bara huvudvärk och hjärtattacker -
jag är blott ett gammalt vrak
som ej begär just mycket mer
än att få vitna mina ben i sanden
efter ständig oro på de vilda oceanerna,
som ej hanterar någon bräcklig farkost väl.
Jag kan ej mer gå ner i varv,
ty inget varv kan mera fixa mig,
så uttorkad och undergrävd av parasitskeppsmaskar
som jag är, som knappast har mer liv att uppvisa
än gubbsjukans patetiska besatthet och fixering
vid allt möjligt som förstör koncentrationen.
Ack, en dröm om någon som man kunde lita på
i motsats och kontrast mot alla svikare
är allt jag har att ty mig till,
men drömmen finns dock där,
och jag besvär den: låt mig vila ut i dina armar
och få stanna kvar i illusionen av din famn
för det att äntligen få slappna av och slockna.




Fri vers av Aurelio
Läst 322 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-08-07 13:45



Bookmark and Share


  Epione VIP
Känns som en blandning av en bön och ett rop åt annat håll.
Den här texten är väldigt bra, den ger mig bilder, dofter och dominotankar.
Känns som diktjaget vill komma hem efter en lång och hektisk resa med följugenhet och oro.
Många strofer att tycka om här.
Nu behöver jag inte min roman denna veckan, jag ska läsa Aurelio.
Tack
2009-09-30

  lodjuret/seglare VIP
jag skänker en tanke till alla gumsjuka som har en poet som du i sitt stilla sinne och inte kan få väck åsynen av din frestande person
2009-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio