Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Quidquid latine dictum sit, altum videtur!

 

Igår cyklade någon omkull och ambulansen fick rycka ut. Livsfarliga tvärstopp  men Allt de gjorde var att rita några röda pilar i gatan. Är det alltså så mycket som en sönderslagen axel är värd, frågar jag mig? Men å andra sidan var det ju inte min axel så jag rycker på mina och går in. 

Det sagda, det som sägs, det som viskas i örat, vilket språk som helst, på spanska eller latin, har sin egen klang beroende på. Det är måhända inte vad som sägs utan hur det sägs  som får dig att kittla av välbehag. Det låter lika om det handlar om djupa känslor och blir djupsinnigt om känslan finns där även om du inte förstår orden.

Och kanske är det så att man kan lägga ner känslor i helt andra ord än var av de runnit upp. 

Men strunt i det och varför skriva egna ord när man kan citera andras. Kom så kan vi byta citat med varandra! Jag ger dig en Havamál för en tiggare och är du snäll så får du trasiga skor på köpet.

 

 




Prosa (Prosapoesi) av Lena Krantz VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-10 19:56



Bookmark and Share


  noname_realmind
Fiffigt knåpat!! :))

Ord kan luras, så sant...
2009-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP