Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konstig text jag skrev när jag var i Ängelholm.


Stränder.


Barfota i varm och fuktig sand
Med en kall och hård vind i håret som blivit alldeles kladdigt av havsluften
Usch...
Era sandslott längre bort, där ni begraver era nyckelpigor under sanden
Och brännmaneterna...

En snäcklinje löper längst hela stranden
Och jag letar, jag letar
Jag letar efter någonting, allting, ingenting
Jag vet inte vad, jag bara letar
Efter något intressant
En levande mussla, en krabbklo, en strandad manet, en ovanlig snäcka...
Vad som helst som kan ge mig något att tänka på

Nu rasslar det i fickorna
Av snäckskal, slipade stenar, och någon krabbklo jag har hittat under sandens hårda korn
Och så går jag hem med något att tänka på
Det är det som är intressant med stränder.




Fri vers av -October-
Läst 504 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-10 22:40



Bookmark and Share


    Molidae
Jag älskar verkligen den här. En oerhört trevlig känsla rakt igenom, lugnande på något sätt.
Visst är det någonting vackert med stränder :)
2010-03-15

  LenaJohansson VIP
härlig känsla fick jag :-D
2009-08-10
  > Nästa text
< Föregående

-October-
-October-