Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krypfart


Krypfart
Grannens krypfart
Grannen har försett sina ungar
Med (för dom) kraftiga motorcyklar
Som tidvis far fram och tillbaka
Dagar i ända

Men en dag var där en ”ny” kvinna
Den nya kvinnans ”nya barn”
Var små för små för trafik tycker man
Men inte kvinnan tydligen för de får cykla
På vägen

Väldigt små, under skolåldern
Och den lite äldre pojken får
En ny motorcykel i miniformat
Får också åka på vägen, i full fart
MEN det ”kom upp en skylt”
”KRYPFART”

PÅ VAR SIDA OM HUSET
Står det en skylt
”KRYPFART” och med en bild
av en krypande ”solstickan baby”
DET ÄR TYDLIGEN SÅ
ATT GRANNEN TYCKER ATT ALLA ANDRA…

SKA TA ANSVAR FÖR
Deras förbaskade ungar
Som dessutom ska få köra hur de vill
Överallt….
Alla.. andra, ”utom mej” ska ta ansvar
Då när knattret av motorcyklar i full fart
På grusvägen framförs av barn
Från 7-8 år och uppåt…
ALLA andra




Fri vers av LassO
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-13 16:29



Bookmark and Share


  anits VIP
För mig låter det oförsvarbart, så små
barn ska inte vara på vägen, men man
slutar aldrig att bli förvånad
2009-08-13
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO