Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nästan John Holmes



Han heter nästan
John Holmes
Men var helt annorlunda…
Ja Holmes attributen hade han nog inte så…

Men under många år
Drev han sitt flygbolag
Han drev det framgångsrikt
Tills en dag…

Ett av planen ”lastat” med tung last
För tung kanske
I alla fall så for det ”omkull” när det landade
Haverikommisionen fastslog en orsak
Som knappast kunde stämma..

Man talade om ”osämja bland piloterna”
Om ett delansvar
Osämja bland dessa, några av hans bästa vänner
Men men, byråkraterna hade sin makt
Och ”drog” sina slutsatser

Men John fick ”uppgiften” att åka till piloternas familjer
Och berätta det tragiska
Han berättade och sörjde
Sörjde och berättade..
Jobb jobb jobb

Livet var märkligt efteråt
Så märkligt att tappa några av sina vänner
Hastigt och olustigt
Men livet återkom så sakta
Och det kom in en annan pilot i företaget

Den nya piloten gjorde sitt jobb
Träffade änkan till en av hans ”döda piloter”
Och lånade sen hans egna privatplan ibland
En gång så åkte han över Mälaren
Där fick han hjärtinfarkt och störtade i vattnet

Åter fick John ”uppgiften” att åka till kvinnan
Återigen fick han berätta om att hennes man dött
Åter fick han se sorgen och känna sorgen, igen
Åter och åter… och trots att det inte var hans skuld
SÅ har han än idag svårt, att se henne i ögonen
När de nån gång möts…




Fri vers av LassO
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-11 19:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO