Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

John och hatet


John och hans son satt i godan ro
Och tittade över flygplatsen
Då dök det upp ”ett gäng”
Med fotografer, en tjej med block
En tjej, uppklädd… målad, snygg
Men ingen modell

De skrattade och stod an
De var alla väldigt uppslupna
Hela vägen full av glädje
Utom….

Utom när de skulle ta själva bilden
Då ledsnade ögonen och munnen
Tårar klämdes fram
Klart, nu var de glatt igen
Fram till nästa bild

På trappan till flyget
Utanför med utslagna armar
Ensam med en stor tom flygplats bakom
Allt med sorgsna ambitioner

Sen var de klart
John och John Jr såg dem
Såg dem gå med
Några veckor senare så såg han bilderna
Han läste texten…

Han läste om ”sitt bolag”
Han läst om att ”de var hans fel”
Att hon var utan pappa…
Hon öljade ur sej sitt hat
Sitt förakt för John…

Han tänkte tillbaks på hur en del kan göra
Hon skapade ett riktigt hat
Hatet var, det enda som sånt gör
Hatet var, det som han kunde läsa
Men det var märkligt att läsa

Texten om bolaget och John, var ännu mer
Ännu mer lögnaktig
Än mer falsk än bilderna
Han hatades, han hatades för att
Han ägde några flygplan
Där ett av dom hade krashat med ”fel folk” ombord




Fri vers av LassO
Läst 140 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-12 19:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO