" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




Filmkvällar med vaga beskrivningar

 

 

 

häromkvällen såg jag en film
det var en komedi
en rolig sådan för en gångs skull
jag skrattade flera gånger
men mitt skratt tystnade snabbt
för det var så tomt och tyst
när du inte var här och skrattade med mig

huvudpersonen i filmen
var en skådespelare jag tycker är bra
men jag kunde inte minnas hans namn
då tänkte jag för mig själv
en tanke
en mening
som du så ofta brukade säga

"men åh! det är ju han/hon!"

du sa så nästan till varje film vi såg
du var inte heller så duktig på namn
men du var alltid så söt
när du försökte förklara för mig vem det var

"det är ju hon den där blonda som är med i den där filmen du vet"


jag brukade alltid skratta
för din beskrivning av personen
kunde ju vara nästan vem som helst
jag brukade reta dig för det
och du brukade alltid svara med något kaxigt
som fick mig att le
och hålla dig hårdare i min famn

...men numera får jag klara mig utan ditt sällskap
och dina vaga beskrivningar

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 528 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-12 00:02



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Fina minnen att le till, men det finns även ett visst vemod i texten - en saknad. Du lyckas verkligen förmedla både glädje och nostalgi i denna. TACK för läsningen!
2009-08-12

  Lilospoesi
jag gillar dina texter! och den här texten var sådär mysig och återigen ser jag en himla massa bilder framför mig när jag läser. och jag läser och "känner igen" är väl fel valda ord, men du förstår nog. Jag får den där ont-i-magen-känslan över hur bra du faktiskt lyckas få ut de där känslorna och tankarna som snurrar, I ORD! Tack för att du delar med dig av en så annars sorglig text :)
2009-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP