Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tror inte på kärlek

Jag tror inte på kärlek
på blixtar eller glöd.
Jag tror inte på hettan,
på lust i lust och nöd.


Jag tror inte på kärlek.
En känsloateist.
Men kom inte och hävda
att det är mig en brist.

Jag tror inte på kärlek.
Det hävdas vara allt.
Ska värma en om natten,
ge hopp när det är kallt.

Jag tror inte på kärlek.
Jag lekte kär en gång;
föll för charmig pojke
som sjöng en kärlekssång.

Jag tror inte på kärlek,
han var en fantasi.
En saga, film, en låtrad,
en dramautopi.

Jag tror inte på kärlek.
Jag ville ha nåt nytt.
En tillvaro helt magisk,
där vardagen blev bytt.

Jag tror inte på kärlek,
den blandas lätt ihop
med ego-brist, och leder
till fall i egen grop.

Jag tror inte på kärlek.
Jag lever bra ändå.
Den stora världens frågor
rår hjärtat inte på.

Jag tror inte på kärlek
som mening i nåns liv,
som stötta eller styrka,
eller ens som tidsfördriv.

Jag tror inte på kärlek.
Den strider mot förnuft.
Jag lever utav vatten.
Jag lever utav luft.

Jag tror inte på kärlek.
Jag tror på andra ting
som förklarar människor
och världen runtomkring.

Jag tror inte på kärlek
mer än religion.
En vacker dag ska alla
ifrågasätta tron.

Jag tror inte på kärlek,
så snälla säg till mig;
om kärlek inte finns,
vad känner jag för dig?




Fri vers av Nioma Trey
Läst 866 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-08-12 02:54



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Läst på nytt och funnen elegant, i dess skugga vilar en elefant, en penna vars glädje smittar sig av, som en slags gåva läsaren du gav, texten syntes ej som skriven av en tant.
2018-02-07

  lodjuret/seglare VIP
bokmärker
2011-02-22

  Lina Olivia
Skön rytm. Bra ord. Och ord på ord.
Upprorisk. Anti. Bejakande.
Snyggt.
2010-02-25

  kärleksbarn
'Jag tror inte på kärlek
som mening i nåns liv,
som stötta eller styrka,
eller ens som tidsfördriv.'

nej, mening i nåns liv, det har jag också svårt att tro på, det skrämmer mig en aning.

'Jag tror inte på kärlek
mer än religion.
En vacker dag ska alla
ifrågasätta tron.'

den där biten var bara så jävla vacker! perfekt.
Och så slutet...
det fick mig att le, cynisk och (för tillfället) förbannad som jag är. Att man, trots att man inte tror, ändå berörs...
lurigt.
I love it!
2009-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Nioma Trey
Nioma Trey