Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kina diktaturen



Kina

Ja d v s, diktaturen i Kina
Som själv dikterar sina villkor
Anser att omvärlden ska
Respektera Burma


Ja man kräver att
Omvärlden ska respektera
Burmas ”rättsliga suveränitet”

Sanningen är… besvärlig
För alla diktaturer
Friheten är besvärlig
För alla diktaturer
Människor är besvärliga
För alla diktaturer

Och vad ska då diktaturerna göra
Mot media, mot omvärlden
Mot livet ikring…
De som inte böjer sina huvuden
För ”Baals-guden” den som säger
Vad alla ska göra…

De måste tvinga ner dom
Döda
Hota
Förlöjliga
Förtala
Och fängsla
De som man kan göra
Det förtryck man kan göra
Mot andra…




Fri vers av LassO
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-12 15:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO