Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är det tilbaka



NU är de tillbaka
Ni som minns, före 89
Före murens fall…
”frihetens ögonblick”

Nu sitter Satan i form av
Medvedev och Putin
På en sida i triangeln

Diktaturen i Kina
Med sina gelikar
De skamlösa förtryckarna
Kallar sej ”kapitalistland”

Västvärldens del
Den tringeln med alla sina fel
Samma läge som i Orwells
”1984”

Ja en skillnad kanske finns
Indien är en maktfaktor
Som kanske spränger sej in
På gott och ont

Snart är världen redo för ett nytt
Krig, i varje fall ett kallt
I varje fall, ett schackmässigt
”bönder offras godtyckligt”
för de andras vällevnad….




Fri vers av LassO
Läst 126 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-12 15:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO