Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Colten



Colten spottar sina 6 kulor
Colten, Samuel Colts uppfinning
Det ”rullande magasinet”
Nu kunde man ”vinna över indianerna”
De levde ju som djur och kunde jagas därefter
Säger lagen

För lagen var bara till för en del
De vita, lite de bruna, en del även för svarta
Men absolut inte för, indianer, de röda
De kallade man för ”röda djävlar”
Eller nåt…
De var ju bara ”ursprungsbefolkning”
De ”trodde ju inte ens på Gud”

Ja i alla fall inte ”rätt Gud”
De hade ju sina pålar
Sina bison oxar
Och ”moder jord”
Den jord om de vita ville inte
Göra till sin och kalla det
”en gåva från Gud”
Javisst, men inte från indianernas gud…

Men ofta var det colten som var Gud
Colten som dödade indianerna
6 snabba skott
snabbare än pilbågar
Och colten var den Gud som så småningom
Utrotade indianerna samt
”gav landet” till de starka, de som hade makt
De som kunde leja andra, med coltar…




Fri vers av LassO
Läst 127 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-23 20:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO