Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farmors vishet


Farmor sa när hon ”inspekterade”
Brors nybyggda hus
”så mycket fint de finns nu, tänk
om de skulle bli krig och allt förstördes”

HON var ödmjuk min farmor
Hon hade levt igenom 2 krig
Inte levt i dom men genom
Hon mindes att farfar och de andra
”plöjde” snövallar på Dellerna
ifall Tyskarna tänkte anfalla och landa där

Hon mindes ransoneringar
Hårda år av missväxt
Djur som blev sjuka
Barn som blev sjuka och långt till doktor
Storstrejken med, även om hon var ung då

Hon mindes framförallt krigen dock
För de var liksom de värsta
Och det onödigaste
Missväxt blir av naturliga orsaker
Men krig är av mänskliga orsaker

”så mycket fint de finns nu, tänk
om de skulle bli krig och allt förstördes"




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 162 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-29 01:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO