Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BÖCKER OCH NUTID


I hundratals år har vi läst
Böcker
De som kan de gamla språken
Kan fortfarande läsa

Läsa tankarna av de gamla filosoferna
De som inte smittats av alla religioner
De som inte påverkats av Darwin
Eller inte ens kunde ana vårt livs mediabrus

Informationssamhällets förbannelse
Den med att alla med dator och TV
Kan se och höra allt
I samma sekund som det händer

De som levde i gamla tiderna
Tankar från då
Handskrivna böcker som förmedlades
Från hand, till hand….

Från tanke, till tanke
Från penna till penna
Tryckningen blev en revolution
Men de flesta hade inga böcker i alla fall

Nu kan jag skriva det jag vill
Sända ut de omgående
En människa i Alaska kan läsa
Och skriva ut på papper, inom en minut

Vad gör detta för filosofin
Vad gör detta för, tempot… av livet…
Vad gör det för livskvalitèn
Vad gör det om tankar…

Kommer nån att kunna läsa ”poeter.se”
Om 20 år?
Om 50 år?
Om 100 år?
Om 500 år?
Eller är den nya friheten att få ut sina alster
En kort tid i evigheten…




Fri vers av LassO
Läst 127 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-23 20:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO