Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kämpen startade en verkstad


Kämpen startade en verkstad
Som gick bra
Men leasade ut den till en nysvensk
Med verktyg och hyra

Dock ”gick bolaget i konkurs”
Så han vart av med lokalen
Läget
Godwillen
OCH sina verktyg

”Nysvensken” tog sina pengar
Som han blåst kämpen och staten på
Och VIPS så var han tydligen varken flykting
Eller hotad längre

Han flyttade (oförskämt och oförtjänt rik)
Till sitt gamla hemland
(där han förr sa sej vara jagad)
Märkligt så det kan sluta
Staten, kämpen och hyresvärden
Stod för den rikedomen…

Så nysvensken var inte längre nysvensk
I alla fall inte
Så länge kämpens och ”moder Sveas”
Pengar räckte…




Fri vers av LassO
Läst 141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-13 00:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO