Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE FINNS SAKER


DE FINNS SAKER
SOM MAN HATAR
En av dessa är människor
Och barn
Som utnyttjar att man har besök

De säger saker som de räknar med
Att man inte ska ”kunna säga nej till”
Det är allt från att begära att få en glass
Till att ”för jag sova hos min kompis”
Eller ”får mina kompisar äta här”
Eller nåt betydligt ”värre”

Ok en glass är inte hela världen
Men det är själva sättet
En kompis på mat det är inga bekymmer, oftast
Men ibland… man kan ha andra planer…
Men det är sättet
Kom inte själva och fråga så jag kan svara som jag vill

Jag säger alltid nej när man vill försöka ”tvinga”
Mej att säga ja…
De finns andra beräknande med
Barnen är ju i alla fall, lite ”ärligare” i sina beräkningar
De vuxna gör andra drag…
Men de får alltid igen nåt
På nåt sätt… jag hatar sånt och det får alltid
En motsatt effekt….




Fri vers av LassO
Läst 138 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-19 22:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO