Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon stjäl



Hon stjäl
Bara barnet, bara tidiga tonåren
Men hon stjäl
Hon stjäl och helt utan skrupler
Mammas hyrespengar
Syskons plånböcker
Mormors plånbok
Morfars telefon används för att ”köpa saker”

Hon stjäl på affärer
Polisen tog henne
Det kallads ”snatteri”
Men vafan är snatteri
Det är ju stöld…

Men
Det verkar inte bekomma henne
Att de kanske blir vräkta när man stjäl
Hyrespengar
Eller att man stjäl mammas smycken
Peruker
Eller allt annat
Kläder av syskon
Kläder på affärer…

Vad fan gör men med en sån unge
I den åldern
För var det ett kok stryk som gällde
Och egentligen så är samhället
Fortfarande där, d v s den som stjäl
Åker i fängelse…

Så vad skulle en sån unge få göra
”straffarbete” för att betala igen
Städning efter vägar
Eller annat, socialt tvingande arbete
Varför går de så fria
Det hjälper inte barnet i alla fall
Ingen blir hjälpt av att komma undan
För att man är ”för ung för straff”




Fri vers av LassO
Läst 197 gånger
Publicerad 2009-08-14 01:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO