Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sann historia, faktiskt. "Världen är inte så stor"


Jag såg bjälkarna


Jag såg bjälkarna, jag kände igen dom, de var bekant på nåt sätt. När vi en gång köpte ett hus, för många år sedan, så var det ett hus med gamla historier ikring. De flesta handlade om den snåle husägaren. Jaja den var snål den rackarn… men det fanns en annan historia, vissa sa att de var lögn, en del sa att de var sant, själv så visste jag inte riktigt. Man tror ju på saker som berättas men denna var otroligt märklig.

En man hade somnat och kört in i uthuset eller kanske man ska säga lagården, med sin bil, en PV, nerför en lång brant slänt, över en stenmur som var ”öppen” från hans håll s a s. och IN i lagården… 50 meter från vägen, 6-7 meter i höjdled.

Det var morgon och han som ägde huset, satt och läste tidningen, in genom dörren, då lagård och uthus satt ihop så gick han hela vägen inomhus, om än kallt inomhus mesta delen. Ägaren satt och läste tidningen, fick väl närmast hicka eller nåt.

Så fick jag i min ägo en näverkorg, med papper från Sundsvalls tidning, i botten. Den var från 1971, där var, en bild som fångade mitt intresse. Det var bjälkarna, jag kände igen bjälkarna, de var dessa jag en gång lyft upp, rätat golvet byggt kontor däruppe på andra våningen. DÄR stod en bil, den körde in där, den 27 maj, 1971, in i det som senare blev mitt uthus (nåja mitt och bankens då).

Hur stor är chansen att jag, ska hitta den tidning som handlar om en ”inkörning” i det som en lång tid var mitt, uthus. Att jag ska se det i den korg som hade just den tidningen i botten, se många år då troligen… HUR STOR är den chansen? Borde jag inte få vinna högsta vinsten på ATG eller nåt, om man kan slumpa in en sån händelse.

GUD jag ”förtjänar” högsta vinsten till helgen, på nånting, GUD du som lät detta hända, eller jag kanske inte förtjänar men va fasen, låt det ske ändå, för min skull….. OCH om det är slumpen så ”ge slumpen en spark i ashlet” så det händer, ändå, i alla fall…

Jag menar det var inte min förtjänst att jag fick tag i tidningen men, det var i alla fall jag som kände igen bjälkarna i taket…
Tack.




Fri vers av LassO
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-14 16:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO