Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG TÅL INTE Maria Lundkvist


Jag tål inte Maria Lundkvist
Eller packet ikring henne
Tål inte den typen av vidriga människor
”hon gick i 8 år innan hon kom med det”
8 år, då hade hon för fasen kunnat bära det
lite till, hela livet om så är..

Oavsett om Beltran är skyldig eller ej
Rättegången var ju en fars, så vem fan vet
Carola ”vittnade om vad hon hade hört”
Är det sjukt, eller är det sjukt?
Vittnar om hörsägen…

”Jo domarn jag har hört att Svenne slog ihjäl sin bror”
Såg du det eller?
”Nej jag har hört det”
när skulle de ha hänt
”Jo för 8 år sedan”…

Så man undrar, och det med ett visst fog
Vad är det för rättsväsende vi har?
Vad får domare att tillåta vittnesmål
OM HÖRSÄGEN t ex
Och hur klara minnesbilder har man
Efter 8 år
OCH FRAMFÖRALLT
”Vad får någon att börjat gaffla om sånt
efter 8 år”?

Snart kan vemsomhelst få frågan
”vad gjorde du då för 8 år sedan den 6:e maj”
Kan du inte säga, har du inget stöd av vittnesmål
Så kan du va rökt
Rättsrökt
Rättsröta..





Fri vers av LassO
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-15 00:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO