Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I min serie om olika karaktärstyper har jag nu fastnat för denna .....


"KARRIÄRISTEN !"

Karriäristen !
Alltid Först på pisten
kör över de i vägen
blundar för problemen

Karriäristen !
är verkligen ingen trist´en
verbal och oförlägen
aldrig för sen, den !

Karriäristen !
Ignorerar Intrigerna
Balanserar på de tjocka
linorna
Tar alltid "Rätt" Parti

Karriäristen !
Stigmatiserar Koryféerna
Vet att, ej krocka
med "minorna"
avslutar med Perfekt
Sorti

Karriäristen !
Ser andra Gå Under
utan att blinka
passerar "Blixt och Dunder"
ses Oberörd vinka

Karriäristen !
Har ett Rymligt Samvete
har FIRMAN som "Hem"
Topplön är hans "Bete"
Aldrig "i Kläm"

Karriäristen
kan , ibland
förändras
Till Solidaritetens Land
"försändas"
DÅ han en Viktig Faktor Blir
I Kampen , En Suverän "Kurir" ..........


----






Fri vers av Mats Henricson
Läst 298 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-14 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska