Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Brian Jones Bilden: Dubbel EPn Godstars omslag som jag har i min Psychic TV samling; en hyllning i både musik o dokumentärfilmsformat av Brian Jones som gjorde RS till vad de var, liksom Brian Wilson var Beach Boys


Måla det Svart (Rolling Stones)

~*~

Jag ser en röd dörr och jag vill att den målas svart
Inga färger mer jag vill att de alla blir till svart
Jag ser flickorna som går förbi i sina sommarkläder
Jag måste se bort från dom tills mitt mörker sakta förbleknar
Jag ser en rad med bilar som alla är målade svart
Med blommor och min kärlek som aldrig mer kommer tillbaks
Jag ser människor som tittar snett och snabbt ser bort igen
Likt ett nyfött barn händer det mest varje dag i världen
Jag ser djupt inom mig och ser att mitt hjärta är svart
Jag ser min röda dörr och den har nu målats svart
Kanske då att jag borttynar och inte behöver möta min verklighet
Det är inte lätt att stå för nåt när hela din värld är svart

Aldrig mer skall mitt gröna hav bli till ett djupare blå
Jag kunde inte förutse att det här skulle drabba dig så
Om jag tittar skarpt nog in i den nedgående solen
Skrattar min kärlek med mig innan morgonen kommer

Jag ser en röd dörr och jag vill att den målas svart
Inga färger mer jag vill att de alla blir till svart
Jag ser flickorna som går förbi i sina sommarkläder
Jag måste se bort från dom tills mitt mörker sakta förbleknar
Hmm, hmm, hmm,...
Jag vill att den målas, målas svart
Svart som natten, helt kolsvart
Jag vill se solen utplånad från himmelen
Jag vill att den målas, målas, målas, målas svart!

(Jagger/Richards/Jones 1966)

LPWJ svensk version 14/08/09

Rolling Stones - Paint It Black 1966
http://www.youtube.com/watch?v=STWSTgfMruc

Anvil - Paint It Black 1981
http://www.youtube.com/watch?v=e052Q1V5w5o

Psychic TV - Godstar (till Brian Jones) 1988
http://www.youtube.com/watch?v=s1yr8w_vZ5E

Stoned (om Brian Jones)
http://www.imdb.com/title/tt0426627/

Brian Jones (28 Feb 1942–3 Jul 1969)
Intervju med hans svenska flickvän 1999 i AB
http://wwwc.aftonbladet.se/noje/9905/03/brian.html




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 923 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-08-14 23:27



Bookmark and Share


  D S
Stones album från slutet av sextiotalet fram till mitten av sjuttiotalet är magiska. Aftermath med kanonlåten paint it black är naturligvis ett av dom. gillas, detta. Ha de gott. / d.sommer
2009-08-15

  peter markurth
kanonlåt
2009-08-14

    Jnåt
jo. fast svart är snyggt.
2009-08-14
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP