Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GROVISEN HAGSTRÖM


Hagström, en reslig Enviksbo, hade bott i Romme i stordelen av sitt liv. Han hade en massa barn, 7 st var de visst. Han var också byggnads arbetare och hotade ungarna med att ”får jag se er på ett bygge så får ni en smäll”.

Och han lyckades få dom att välja andra jobb än grovarbetare, på byggen, en jobbade som fotograf på tidningen, en annan på nåt annat o s v.

”Men fan när jag fyller 60, sa han, då kan de kyssa sej på kukhuvet för då går jag inte ut på nåt bygge mer” SÅ såg han på sitt jobb alltså, inte mycke kärlek till det jobbet.




Fri vers av LassO
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-18 19:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO