Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träd


Frön
Kottar
Tjärnor
kastanjer

Små plantor
Alla
Finns de att liksom
Starta ett nytt liv
Dessa liv är fashinerande
Speciellt bland träd

Träden behöver sin tid att växa
Som busk är de inget annat än busk
Och ”blivande” träd
Vem vill inte ha en gård med träd
Med kastanjer
Och granar
Ju ovanligare de är
Desto mer intressanta att se
Att ha

Träden som står i ur och skur
Björkar, aspar och alar
Granar och tallar med
De finns där
De är vackra och alltid
Där

T o m som ved är träden speciella
Man klyver dom på olika sätt
Beroende på tid och träslag
Björken låter man helst inte torka
Innan man klyver
De knakar lite när man slår ner kilen
Slag för slag
Spränger den isär veden
Träd…

Så vackra och så sköna
Doften av träd
Lukta hur de känns
Ta in doften vid ett sågverk
Den doftar, liv, framgång
Byggande och arbetslust
Träden är det optimala bygg matrilalet

”Spillet” är ved i alla sammanhang
Ved som värmer, känns direkt
I en vedeldad villa
Träd är kanske de mest
De absolut viktigaste matrialen
Sen urminnes tider..






Fri vers av LassO
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-19 22:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO