Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag väntar ännu på förklaringen


Jag väntar ännu på förklaringen
På målsättningen
På varför bombade man sönder hela Tyskland
Man bombade och bombade
Civila mål
Jag vet förklaringen men
Jag vill höra den av de som så genomgående
Snudd på
”Helgonförklarat sej själva”

numer är det 2-3 generationer sen
de engelska adelspacket styrde halva världen
Man talade om ”den fria världen”
Hur fri, var den, i kolonial länderna
Uppdelade mellan västerländerna
Inte mellan stammar och folk
Som förr, och med raslagar
”Vita, färgade, svarta”
Med räta linjer på en karta
”ta du den så tar jag den”
man bara tog en linjal och bestämde
Därför så krigas de än idag i dessa länder
Stam mot stam…

Samma pack som tvingade ut ”arbetarsönerna”
Med sina löften om att ”skjuta alla fegisar”
De som kom tillbaks… 1 världskrigets slakt
Av ”sina egna”, nej just, de egna var ju bara dom
Med namn i adelskalendern…
De andra, med samma språk och namn
Vara bara ”boskap på 2 ben”
Det styrande packet var de som senare la Tyskland i ruiner
Miljoner människors död
Väl i klass med samma syn på människan
Som Nazisterna hade
”De är utbytbara” för ”de är Tyskar”
Låt dem få ett helvete att leva...
SÅ de inte krigar igen...
Ett slags "allierades Wannze dokument"




Fri vers av LassO
Läst 126 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-17 13:42



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Det var hämnd och straff. Inte obegripligt. Vad som är obegripligt är varför de lät koncentrationslägren vara, och inte ens förstörde järnvägarna som ledde dit.

Varför varför varför -
2009-08-17
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO