Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstglädje

 

i svampskogens skymning
tumlar lövverket om
andas varmt än mumlar blåsten
rumlar runt och rufsar till
men snart nog
ska bladfästen prövas
sömn övas
då skrattar granarna
övermodiga brösttoner
och jag sveper med mitt hår
en röd fana
i vinden för allt ska falla
jag är lättfotad
och tillvaron dansar
i kopparröd tröja på dikesrenen




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 195 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-16 21:48



Bookmark and Share


    Tea Alex
Svampskog, länge sedan jag plockade svamp - ändå får jag höstkänslor när jag läser. :)
2009-08-17

  Elaine.S VIP
Som att öppna bröstkorgen och låta frisk luft svämma in , ett djupt andetag som känns välgörande. Titeln passar, det här är glädje!!
2009-08-16

  Larz Gustafsson VIP
Så du håller fast vid den röda fanan...

Skönt med höstglädje, att man liksom kan försonas med årstiden i fråga.
2009-08-16

  ~alruna~
du lyckades med några få ord fånga höstens underbara livlighet :) vackert!!
2009-08-16

  Caprice! VIP
Hösten är en härlig årstid! Det blåser även på hemmaplan men än är det för tidigt för min röda kavaj...
Mysig dikt som det svänger rejält om!
2009-08-16

  Sturesdotter
de där slutraderna får mig också att dansa av glädje!
2009-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger