Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnas min faster Märta, som föddes 1900, blind från födelsen. Hon talade ofta med mig om färger.


Den blinda sover

 

den blinda faller i lätt sömn
(hennes ögon är alltid slutna)

är det bara som en steglös glidning
mot en osedd drömvärld 
där färger främmande för seende
och former endast hon har sett
framträder?

hennes syn
bor i sensibla fingertoppar
vilar hennes händer
när hon sover?

anas under hennes ögonlock
likt fjärilsvingefladder
tomma ögons rörelser?

vi som tror vi ser
står utanför de världar 
hon skapar i sin dröm

vad förnekar våra egna ögon
bländade av världens ljus?




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 177 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-08-17 12:20



Bookmark and Share


  Ilona _L
Väldigt vacker om synintryck!
2009-08-18

  Peter Matsa
Mycket vacker och fint beskrivande dikt
tycker att Evas kommentar passar bra
2009-08-18

  Caprice! VIP
Den blev lite annorlunda efter återfödelsen... essensen fick dock kvar. Inte trixa i blindo så där, Måna! Först må du spara den, raraste vän. ;-)
2009-08-17

  Larz Gustafsson VIP
Zarah Leander skrev i sina memoarer att hon inte längre kunde höra syrsors sång, men hon kunde höra den blå doften från havet.
2009-08-17

  Eva Langrath VIP
Vackert skrivet om en värld vi aldrig kan se
2009-08-17

  Måna N. Berger
Tyvärr råkade jag av misstag radera hela dikten när jag skulle flytta en rad.. och som vanligt hade jag inte sparat den någon annanstans! Men jag har försökt återskapa den ur minnet. Jag tror kommentarerna faller på plats ändå?
2009-08-17

  Caprice! VIP
Lysande! Inte sällan är seende de mest blinda...
2009-08-17

  Catharina Edin VIP
Mycket vackert!
2009-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger