Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OS i den tiden


OS 1936
Jesse Owens var den stora
I rasbiologins verkliga OS
En fantastisk längdhoppstävling
En lika fantastisk sprintertävling
Han vann, han var svart…

Hitler hade lovat att gratulera alla GULDmedalj vinnare
Han ”fick brådskande telefon samtal” när Owens vann
Och det var 4 ggr
Hitler tappade visst mustachen 4 ggr alltså
Eller var det, att han tappade masken
En svart stod högst och flaggan vajade
Under detta OS, så underbart




Fri vers av LassO
Läst 125 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-18 00:46



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Solklart fall av gudomlig ironi!!!
2009-08-18
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO