Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rättvisa Lisa


Rättvisa Lisa ville att
Alla skulle få vara som de ville
I vårt land
Burka ok visst alla som vill
Ska få ha det
Hon skrev till DO….
Och klagade för de som inte fick ha det i jobbet

Sen skulle hon besöka en vän
I Iran
Och hotades till döden
Om hon inte använde burka
Hon klagade högljutt först men förstod
Att ”revolutionsmoralarmèn” inte tolererade
”ickeburkianer”

SÅ rättvisa Lisa sökte i Iran
Efter deras DO
”va finns de ingen diskrimineringsombudsman”???
Hon chockades, skulle verkligen inte de finnas
Förfärad insåg hon att livet
Inte var rättvist och de liberala lagar vi har
I vårt land, och generösa beteenden
Inte ger samma rätt i andra länder

Rättvisa Lisa, inser till slut
Att världen inte är rättvis…




Fri vers av LassO
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-17 19:13



Bookmark and Share


  Roula O
så sant...världen är inte rättvis...man skulle behöva ändra en hel del saker...
2009-08-17
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO