Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Judehatet



Judehatet
Hade Israel funnits utan judehat
Utan morden i dödslägren
Utan de ihjälgasades andar som låg
Över Europa
Deras själar som rastlöst låg över länderna

Judehatet med sina gamla anor
Med de små
Så väl som de stora sakerna
Men de var inte ensamma
Nazisterna
De fanns hat till judar överallt

Stalin mördade några miljoner till
Efter kriget
De var liksom hans hobby
Mörda judar och kristna
Även om man snart erkände Israels som stat
Men judehatet finns där

De fanns där
Hatet
De finns där
Hatet
Och många talar om Jesus
Men hatar, hans bröders avkomlingar
Märkligt…

Borde man inte hata Italienare i så fall
De var ju dom som stod
För mordet
Deras soldater, deras ståthållare
Men de säger man inget om…
Bland dessa…




Fri vers av LassO
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-19 22:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO