Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En blomma utan kronblad - Älskar, älskar inte

 

Hon plockade en blomma och
tittade noga på kronbladen.
Hur kan en enkel växt vara så vacker?
Hon ryckte bort ett blad.
Älskar.
Blomman är fortfarande vacker,
trots att den är sårad,
speciell och unik, bara ett kronblad fattigare.
Ryck igen.
Älskar inte.
Den ser inte riktigt fullständig ut längre,
men färgen är underbar och
den doftar precis som nyss.
Tredje bladet borta.
Älskar.
Undrar om blommor blöder
fast det inte går att se...
Blödande skönhet.
Ner föll det fjärde, näst sista, bladet.
Älskar inte.
Den doftar likadant,
den existerar lika mycket som nyss.
Men inte längre är den vacker.. den är sargad.
Älskar.
Det sista kronbladet ryckte hon bort.
Nu är det inte ens en blomma längre,
inget av den forna skönheten syns.
Kvar är bara
en blödande växt som en gång var
en blomma som en gång var
vacker.
Hon kastade stjälken på marken.
Älskar inte.
Vem vill ha en blomma utan kronblad.




Fri vers av VampyrÄngel
Läst 1068 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-08-17 23:46



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Sorglig
Stackars blomma.
2011-01-15

    Nicklas VIP
Riktigt fint skrivet.

Får mig att tänka; tänk om blommar var ett hjärta?
Som blivit sargat och sårat om och om igen.

Vill någon ha ett sådant hjärta?

Dum jämförelse kanske.
2009-08-18

  Incendia
Helt *-*
underbar.

Jag älskar denna, jag... bara.. älskar den.
Bara sådär.
Bokmärke!
2009-08-17
  > Nästa text
< Föregående

VampyrÄngel
VampyrÄngel