Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så kom dom



Så kom dom
De som skulle döpa båten
De åkte Rolls
Var på lyset innan
Hade gjort sin affärs lunch
Med en del % både på affärer
Och i glasen

De kom, chauffören tutade
Så de skulle flytta på sej
”För den djävla överheten”
Så kliver det ut en man
En som vill se ut som en ”herre”
Helst skull han vilja bli tilltalad som en med

Efter kommer riksludret
Vampen som skulle kasta flaskan mot plåten
”Krossa flaskan” de kallas att döpa båten
eller sjösätta
Men de i överheten verkar vara både för
”sjösatta och tankade” innan
Lika våt som flaskan är hon säkert
Vampen…

Efteråt så åker de till sin middag
Efter ”väl förrättat värv”
Jag menar, de kastade ju i alla fall
En flaska
Så middan satt bra
Med avec

Så nattklubb, festa hela natten
Hemma vid 5
Så nu är de dags att göra nåt
Somna t ex…
Somna vid 5 efter ett dygn full med festande
Som arbetarna betalat, med sin svett…


70 talets varvsindustri…
Jobbarna har redan börjat nästa dag
De kommer att slita mer med båten
Miljoner timmar så ”överkasten”
Kan dra ”över dom” och kasta sin flaska
Flaskan i snöre…




Fri vers av LassO
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-30 14:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO