Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ljumsksvamp



de som stannade kvar
slog jag ihjäl med mina händer.
en ny odör.
en ny känsla. en gammal värk i en ny vän.
att maniskt
repetera rörelser tills huden faller av.
jag kan låta mig själv leva.

med samma händer
bar jag
dig till sjukhuset. lilla blå,
dina ben blev mindre svält åt bergen.
de som skämtade i bilen
förlorade priveligiet att gråta. skrika. riva ner
fotografin uppsatta
under nybäddade sängar.
hamra tills golvet brister och knogarna
är ur led och det liv som återstår
rinner ner i underjorden.

en ny sveda i ett nytt kön. en rödbrun vätska.
ett halsband av mödrars
hunger. ett barn vaggas i verkstaden.
här är det varmt.
här är det tryggt som aldrig igen.
en ny kärlek.
hennes tunga mot min kind. i min hjärna.
hon är lite närmare döden
att jag kan låta leva.




Fri vers av georgevillintedö
Läst 369 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-20 22:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

georgevillintedö