Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tupp sitter på pinnen

 

Tuppen sitter på sin pinne
tror sig om hönors väl
önskar tjusat sinne
önskar hönors själ

Brer ut sina svedda vingar
gal glatt om ömma händer
så falskt hans sång klingar
om bröst och mjuka länder

Om man sanningen bänder
ser man vingar svaga och grå
han tänder inga bränder
han kan bara prata och gå

Efter elaka ord i flera varv
när tuppen fladdrar vingar
förstår man att denna sparv
tappat alla färgglada vingar

Han är ingen

utan spegeln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Lena Krantz VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-08-20 23:47



Bookmark and Share


  noname_realmind
Hi hi... det här var ju en käck liten sak!! *gillas*
2009-08-21

  lyckeli
mobben irriterad...,
för det ligger en text ute
igen där en av mobbarna
nämns med nicknamn,

hmmm...godkänt i vissa fall, tydligen....
2009-08-21

  lyckeli
hur bra som helst!
älskar andemeningen..
2009-08-20

  peter markurth
djup, gillar det slutet...
2009-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP