Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dåligt humör?


idag ska jag ligga lågt
tala tyst
vara fåordig och tänka efter
före

idag är en sån där dag
då nässlor bränner i mitt blod
huden irriteras vid lättaste beröring

idag borde fåglarna sjunga lågmält
och katterna tassa ljudlöst
solen hålla sig bakom molnen
och alla människor vara exceptionellt
vänliga mot mig
koka starkt kaffe och hålla käften
om de inget vettigt har att säga

en sån dag är det

men världen larmar och går på
i ullstrumporna
som om ingenting alls
som om inte jag
vore dess medelpunkt


(och jag lagar mitt kaffe själv
som jag vill ha det)

 
 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 356 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-08-21 11:55



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Det mest vettiga jag kan säga är att ibland krävs det mångordighet för att få omvärlden att bli fåordig...
Väl beskriven känsla som känns igen, mycket väl!

Kopp på dig! (men jag tar te eller choklad i min...)
2009-08-22

  Sturesdotter
Vissa dagar borde ha hörlurar på sig....

så väl beskrivet hur vissa dagar bara är FÖR jobbiga!
2009-08-22

  walborg
Vilken härlig dikt och vilken självkännedom och självrespekt!!! Bravo!
2009-08-21

  Night Soul Woman
hihi ahh vad jag gillar den här dikt! Den kan analyseras sönder men nähä jag väljer att *bokmärka*den*och*applådera* :)
2009-08-21

  Larz Gustafsson VIP
Väldigt hög igenkänningsfaktor här.
Allvarligt men med månalitisk värme och humor.
Bravo!
2009-08-21

  Lili Samuelsson VIP
fjärma sig och ändå fins det där och pockar på, tycker om det här, en härlig beskrivning
2009-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger