Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Övergångsobjekt

 

finns ingenting
finns de övergivna tingen

när pappa dött
sov jag i hans flanellskjortor
ett par år

tjugotre år senare
sov jag i mammas nattlinne
medan sorgen grävde djupa kratrar
i min självbild

där dröjde ingen doft i plaggen 
inget avtryck av kroppsvärme
men trygghet i det vanda
så länge jag behövde den







Fri vers av Måna N. Berger
Läst 351 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-08-21 12:53



Bookmark and Share


  Gunnar Norrman
"Ingenting, bär vi djupare med oss, än det vi lämnade kvar" står det på ett av dina kort. Jag behöver bara titta på kort från barndomen, för att bekräfta den sanningen.
Sen har diktboken "Avtryck i floden" också lämnat starka avtryck i mig. Mina egna minnen blir starkare!
2009-08-23

  Sturesdotter
berörd av raderna
bitterljuv tröst
2009-08-22

  Elaine.S VIP
Oj, de här orden omfamnar något djupt och innerligt.
en tröst eller uppgörelse i saknaden, tyckte om dina ord...
2009-08-21

  walborg
Så fint om att hantera att bli övergiven av sina föräldrar genom döden. Innerligt tack. Förresten borde inte föräldrar få gå och dö förrän man är färdig med dem och man har fått en rejäl distans till dem!!!! Taskigt av dem!!!
2009-08-21

  Larz Gustafsson VIP
Det finns förvisso en trygghet i det invanda.
2009-08-21

  Night Soul Woman
wow! Så bra beskrivet! *applåder*!* :) bra skapat!
2009-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger