Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvack i Fyrisån

Som uppsalastudent gick jag utefter Fyris´stränder
och jag noterade att där fanns änder

Jag läste någon gång för dem en dikt. Till tack
fick jag emellanåt ett ljudligt kvack

Jag tänkte "Undras just vad detta kvack betyder"
här min teori, en tolkning och den lyder:

"Kom inte här och tro du är min like
i andens värld är jag en kung och Fyris är mitt rike"

Men även fast en and kan låta väldigt myndig
så vill jag hellre pröva på att vara fyndig

Min ande tar sig ton när den blir lyrisk
som anden kvackar här i ån när den blir fyrisk




Fri vers av stenhur VIP
Läst 721 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-08-21 12:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härliga änder, kollade in dem i förra veckan...i fyrisån...
2009-08-31

  Miss Mod
Härlig text att förundras till.
2009-08-23

  walborg
Alldeles alldeles underbar läsning detta!!! Dikt i rim och meter skriven av en självkritisk begåvad akademiker med djupt sympatisk svansföring!
2009-08-21

    Patrique
En härlighet att leende läsa denna ordlek om underskattad fågel !
2009-08-21
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP