Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnatro - om en tavla

 

Det hängde en tavla i min mormors hus

ni kanske minns - hötorgskonst i var mans hem

två små barn skall gå över en bro
över dem vakar en ängel
håller sina händer
över

i min mormors hus var detta en mycket annorlunda tavla

det fanns inget religiöst över henne
men en fantastisk samling tavlor
morfar och halva släkten var konstnärer
deras kompisar med

och det var fester 
och det var brännvin
och det var vilda djur på bordet

såser på grädde
och mera brännvin

det var inga änglar som besökte mormors hus

Det är kanske därför jag minns
tavlan med ängeln
hötorgskonst mitt i allt

Men inga änglar vakar över broar
i gränder
eller i parker

du kan sova gott lillskruttan

men det är inte för att änglar vakar
det är för att jag gör det

 

 




Prosa (Prosapoesi) av Lena Krantz VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-08-21 21:30



Bookmark and Share


    resilient
gillar särskilt :

"Men inga änglar vakar över broar
i gränder
eller i parker

du kan sova gott lillskruttan"

jag vet, jag utelämnar den sista strofen, mest för att jag inte är så övernaturlig av mig
2009-08-22

  Per Teofilusson
En rund feeling fingrar om denna väv.
2009-08-21

  Ulf Lagerholm
det är en trygg text, det känns gott att vistas i den, jag håller med din mormor, det finns inga änglar, utanför de människor som redan är sådana
2009-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP